Ronald Tilma

Waarom pionieren met interactieve video goed is voor je business

Nederland kent op dit moment meer dan 30.000 videoproductiebedrijven en creatieve bureaus. Hoe zorg je ervoor dat je tussen je concurrentie uitsteekt? Juist! Innoveren.

Concurrentiepositie

Als bedrijf in de creatieve industrie moet je uniek zijn om gezien te worden. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen die voortkomen uit innovatie. Wellicht is dit zelfs een understatement. In een tijd waarin de ontwikkelingen pijlsnel gaan is het een must om in een zo vroeg mogelijk stadium te experimenteren met nieuwe methoden en technieken. Als early adaptor kan je een gigantisch voordeel creëren tegenover je directe -en indirecte concurrentie.

Een goed voorbeeld van vooruitstrevende technologie is interactieve video. Interactieve video is een middel dat nog niet in groten getale wordt ingezet om te gebruiken voor communicatiedoeleinden. Juist nu, in de tijd dat er massaal geïnnoveerd wordt, is het belangrijk om niet in het peloton te blijven hangen maar om aan kop te rijden.

Onderscheidend vermogen

Innoveren behoort niet alleen tot de multinationals, maar strekt zich tot in de zolderkamers van alle creatievelingen. Het opnemen van een uniek product aan je productcatalogus onderscheid je van de, laten we eerlijk zijn, moordende concurrentie. Als je een early adopter van interactieve video bent, betekent het niet dat de andere diensten of producten (zoals lineaire video) de productcatalogus uit worden gegooid. Zie het als een unique selling point, een uitzonderlijke toevoeging aan je aanbod.

Het slim inzetten van innovatieve technologie betekent dat je de “Go-to guy” van je branche kan worden, dé man (of vrouw) waar je naar toe moet gaan voor je vraag als het gaat om slim communiceren met interactieve video. Jij hebt er tenslotte verstand van. Dit is een positie die niet veel bedrijven of personen bezitten en maakt je uniek in jouw branche!

Continuïteit

Best practices hebben bewezen dat interactieve video een duurzaam middel is om in te zetten. In tegenstelling tot een statische video, bestaat interactieve video uit dynamische content. Dit betekent dat stukken video eenvoudig aanpasbaar zijn zonder opnieuw te moeten renderen. Ook omdat je heel goed kan meten bij welke beslismomenten kijkers afhaken, kan je op basis van de statistieken bepaalde design keuzes herzien en hiermee (meetbaar) de effectiviteit van de video vergroten. Daarnaast kan je enorm veel informatie verzamelen over de doelgroep waardoor je profielen kan verrijken met waardevolle data. Hoe waardevoller de informatie die jij bezit, des te waardevoller jij bent voor de klant.

Kortom

Vooruit kijken is wat elke filmmaker of agency doet, maar wie kijkt er verder dan de horizon? Early adopters zijn degenen die innovaties als eerste omarmen, en de commerciële waarde ervan inzien. In een markt bestaande uit 30.000 videoproductiebedrijven en creatieve bureaus is het een gegeven dat je voorop wil lopen op de grote groep. Met interactieve video werk je aan een duurzaam product dat jou uniek maakt in jouw branche.

Behoor jij tot de pioniers of ben je benieuwd wat interactieve video voor jou kan betekenen? Er zijn mogelijkheden als shoppable videoE learning video en gepersonaliseerde video. Bekijk voorbeelden of andere blogs op https://www.ivorystudio.net.