Ronald Tilma

Waarom jij vanavond niet naar The Passion moet gaan

Als Leeuwarder zijnde werd ik gisteren vreemd aangekeken toen ik zei dat ik niet naar The Passion zou gaan. Niet omdat ik pleinvrees heb of omdat ik niet gelovig ben. Nee, ik heb iets belangrijkers op mijn agenda staan. Terwijl tout christelijk Nederland naar Leeuwarden vertrekt, zal ik tegen de massa in naar Utrecht reizen. Vanavond is er namelijk een primeur, de allereerste Videomattie video meetup.

Wat is Videomattie?

Videomattie is een community die zich bevindt op Facebook, waar duizenden Nederlandse filmmakers -en lovers discussiëren over video. Elke dag komen er vragen binnen over editing programma’s, worden er sneaky video’s van cameramannen aan het werk (videomatties) gepost en komen er vacatures/freelance klussen voorbij. Het is een perfecte mix van informatief vermaak en potentiële samenwerkingen die ontstaan. Uiteindelijk zijn we allemaal matties, dus helpen we elkaar. Zo ook vanavond in Utrecht.

Met passie naar de meetup

Over vanavond gesproken. Er zullen geen pleinen gevuld worden met mensen die net een smartphone hebben en het hele evenement verticaal zullen gaan filmen. Wel zullen aanwezigen eigen equipment meenemen om gezamenlijk een aftermovie te filmen. Een goede manier om skills te laten zien en uit te wisselen met elkaar. Daarnaast zal het een verbroedering zijn tussen mensen die geloven in hetzelfde, namelijk dat video awesome is. Toch lijkt het dus enigszins wel een beetje op The Passion, maar dan is de passie gefocust op iets anders.

Ooit zal ik The Passion nog eens bijwonen, alleen het zal niet dit jaar worden. Wellicht zal ik vanavond nieuwe matties leren die volgend jaar de coverage gaan doen. Dan kom ik zeker even om de hoek kijken.

Zit jij ook vol met passie, dan wel voor video? Kom langs en wordt matties met mij en vele anderen!

Waar: Club Stairway, Utrecht
Wanneer: Vandaag, 13 april 17:30