Veiligheidsvideo

Een veiligere werkplek met interactieve veiligheidsvideo’s

Veiligheidsvideo laten maken?

In fabrieken, elektrotechnische bedrijven, op de bouw en tal van andere plekken is veiligheid prioriteit nummer één. Door goede informatieverstrekking, instructies en trainingen kunnen veel incidenten worden voorkomen. Het trainen van medewerkers door middel van een veiligheidsvideo levert een belangrijke bijdrage aan het creëren van een veilige werkomgeving. Video’s worden namelijk langer bekeken en beter begrepen en onthouden dan geschreven tekst. Dit is tevens een groot voordeel wanneer er mensen met verschillende nationaliteiten werken binnen je bedrijf en niet iedereen de Nederlandse taal goed beheerst. Met een goede veiligheidsfilm creëer je meer begrip en bewustwording bij je medewerkers en leren ze welke stappen te ondernemen bij calamiteiten.

Een ander groot voordeel van leren via een informatieve veiligheidsfilm is dat je hiermee je medewerkers de mogelijkheid biedt om zelf het leertempo te bepalen. Door het toevoegen van interactieve of gepersonaliseerde elementen kun je je video’s bovendien nog relevanter maken. Met als resultaat betere leerprestaties en een verminderde kans op fouten op de werkvloer.

Interactieve veiligheidsfilm voor GVB

Film Nomads

Voor GVB ontwikkelden wij deze interactieve veiligheidsvideo. Hiermee kunnen nieuwe leidinggevenden snel en eigentijds kennis maken met het veiligheidsbeleid van de organisatie.

Meer over Film Nomads

Sjoerd Venrooy

Interactieve veiligheidsfilm

De combinatie van beeld en geluid is van grote positieve invloed op de leerprestaties. Wanneer er ook interactieve elementen aan een veiligheidsfilm worden toegevoegd, wordt de video nóg beter bekeken én wordt de informatie beter begrepen en onthouden. Een video interactief maken kan op verschillende manieren, zoals het toevoegen van klikbare elementen, het kunnen pauzeren, herhalen of overslaan van bepaalde fragmenten, quiz en toetsingselementen, contactformulieren en het aanbieden van verschillende verhaallijnen. Het leerproces heeft dan ook veel overeenkomsten met face-to-face of klassikaal leren. Het grote voordeel van een interactieve video ten opzichte van klassikaal leren is dat de kijker ook nog zelf het leertempo kan bepalen.

Gepersonaliseerde veiligheidsfilm

Met een gepersonaliseerde film wordt een film bedoeld die niet alleen op doelgroepniveau geoptimaliseerd is, maar ook op individueel niveau volledig is afgestemd op die specifieke kijker. Dit gebeurt geheel automatisch, door koppeling met een database; met één video kun je dus duizenden kijkers een unieke film tonen. Bijvoorbeeld door scène segmentatie, waarbij je op basis van bijvoorbeeld functie, afdeling of leeftijd bepaalt welke fragmenten relevant zijn voor de kijker. Maar ook met gepersonaliseerde audiofragmenten, teksten of afbeeldingen kun je de video personaliseren. Zo geef je elke medewerker een uniek leertraject met enkel voor hem relevante informatie.

De voordelen van een interactieve of gepersonaliseerde veiligheidsvideo

Tot 3x langer bekeken

Een interactieve video wordt tot wel 3x langer bekeken dan een lineaire video. Hierdoor ziet de kijker een groter gedeelte van de boodschap, wat de informatieoverdracht ten goede komt.

Wordt beter begrepen en onthouden

Door interactieve elementen toe te voegen aan je veiligheidsvideo, wordt de informatie actief gebruikt en daardoor effectiever geconsumeerd. De informatie wordt hierdoor veel beter begrepen en onthouden.

Optimale relevantie

Relevantie is key! Door toevoeging van interactieve en gepersonaliseerde elementen serveer je een video die volledig geoptimaliseerd is op de individuele kijker.

Inzicht in kijk- en klikgedrag

Met de Ivory Studio software kun je het kijk- en klikgedrag van je doelgroep analyseren. Dit stelt je in staat je veiligheidsvideo’s continu te optimaliseren voor meer resultaat.

Aantoonbare ROI door meetbare conversie

Welke route bewandelen de kijkers door de video? En worden de conversiedoelen wel behaald? De Ivory Studio software maakt de ROI van je video’s inzichtelijk.

Betere leerprestaties = minder fouten maken

Door de veiligheidsinformatie te bieden en te testen via interactieve video’s, wordt de stof beter begrepen en onthouden. Betere leerprestaties leiden tot minder fouten op de werkvloer.