Recruitment video

Verleid potentiële sollicitanten met interactieve recruitment video’s

Video recruitment: je bedrijf in de spotlight

Het vinden van goed personeel kan een langdurig en kostbaar proces zijn. Met name in de branches waar een chronisch tekort aan personeel is, is het vaak zoeken naar een speld in een hooiberg. Het verspreiden van een recruitment video biedt dan de uitkomst. In zo’n recruitment video, of ‘vacature video’, geef je potentiële kandidaten een goed beeld van de vacature, jouw bedrijf en hun toekomstige collega’s. Een unieke kans om jouw bedrijf in de spotlight te zetten en een flinke streep voor te krijgen op concurrerende bedrijven.

Interactieve video’s worden doorgaans beter bekeken en onthouden dan lineaire video’s. Dat geldt ook voor interactieve recruitment video’s. Met interactieve elementen grijp je sneller de aandacht van de kijker en kiest hij zelf welke informatie hij relevant vindt. Het personaliseren van de video zorgt daarnaast voor een nog grotere betrokkenheid bij de kijker. Die ‘solliciteer nu’-knop wordt wel heel verleidelijk..

Zo ziet dat eruit, een recruitment video

Interactieve video gemaakt door VRHL in opdracht van Lansigt accountants en belastingadviseurs.

Interactieve recruitment video

De ene kandidaat is de andere niet. Is je kijker geïnteresseerd in jullie opleidings- of doorgroeimogelijkheden, of wil hij vooral weten wie zijn nieuwe collega’s zijn? Het maakt niet uit, want door het toevoegen van interactiviteit in je video, zoals klikbare elementen en verschillende verhaallijnen, kun je je kijker laten kiezen welke informatie hij wil zien. Je geeft de kandidaat als het ware de regie in handen, waardoor de video altijd relevant en interessant is. Een andere leuke toevoeging is het quiz element. Zo zou de kijker door het beantwoorden van enkele vragen bijvoorbeeld kunnen ontdekken welke vacature het beste bij hem past. Interactieve elementen zorgen voor een langere kijktijd en betere opname van informatie. Grote kans dus dat een sollicitant getriggerd wordt om te solliciteren!

Gepersonaliseerde recruitment video

Met het personaliseren van je recruitment video ga je nog een stap verder en wordt je recruitment video niet alleen op doelgroepniveau relevant, maar zelfs op individueel niveau. Zo kun jij bijvoorbeeld vooraf bepalen welke filmfragmenten een kijker te zien krijgt als hij man is, tussen de 25 en 35 jaar oud, woonachtig in de randstad en zijn huidige functie accountmanager is. Naast deze segmentatie kun je ook persoonlijke audiofragmenten, teksten, foto’s en persoonlijke gegevens toevoegen aan de video. Dit personaliseren gebeurt geheel automatisch, tijdens het kijken, door een koppeling met een database. Zo kun je met één enkele video ál je sollicitanten bedienen.

De voordelen van een interactieve of gepersonaliseerde recruitment video

Tot 3x langer bekeken

Een interactieve video wordt tot wel 3x langer bekeken dan een lineaire video. Hierdoor ziet de kijker een groter gedeelte van de boodschap, wat de informatieoverdracht ten goede komt.

Trekt meer sollicitanten aan

Het toevoegen van interactieve en gepersonaliseerde elementen in je video zorgt voor een meer persoonlijke beleving bij de kandidaat. Dit trekt meer sollicitanten aan.

Optimale relevantie

Relevantie is key! Door toevoeging van interactieve en gepersonaliseerde elementen serveer je een video die volledig geoptimaliseerd is op de individuele kijker.

Inzicht in kijk- en klikgedrag

Met de Ivory Studio software kun je het kijk- en klikgedrag van je doelgroep analyseren. Dit stelt je in staat je video’s continu te optimaliseren voor meer resultaat.

Aantoonbare ROI door meetbare conversie

Welke route bewandelen de kijkers door de video? En worden de conversiedoelen wel behaald? De Ivory Studio software maakt de ROI van je video’s inzichtelijk.

Goed voor je employer branding

Video marketing draagt sterk bij aan je employer branding. Kandidaten zijn eerder geneigd te solliciteren bij bedrijven met een duidelijke employer branding.