Onboarding video

Nieuwe collega’s trainen met een interactieve en persoonlijke onboarding video

Onboarding video: welkom op je nieuwe werkplek

Na een lange en kostbare sollicitatieprocedure is er een nieuwe medewerker aangenomen in je bedrijf. Nu komt de periode van onboarding, ofwel het inwerken van de nieuwe medewerker. Een cruciale periode waarin goede informatievoorziening en training zorgen voor een snelle aansluiting bij het team en de werkzaamheden. Het inzetten van een onboarding video is hierbij van grote toegevoegde waarde. Ook wanneer er in je bedrijf meerdere nationaliteiten voorkomen en niet iedereen de Nederlandse taal goed beheerst, biedt een onboarding video uitkomst.

Een onboarding video geeft de nieuwe collega een goed beeld van de werksfeer binnen het bedrijf, de faciliteiten, de verschillende afdelingen en teams. Ook kan video heel goed ingezet worden voor het uitleggen van praktische zaken of training op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid of hygiëne. Het toevoegen van interactieve of gepersonaliseerde elementen in de onboarding video helpen bij verschillende trainingsdoeleinden, maar ook bij het creëren van betrokkenheid bij de nieuwe werknemer.

Interactieve onboarding video voor GVB

Film Nomads

Voor GVB ontwikkelden wij deze interactieve onboarding video. Hiermee kunnen nieuwe leidinggevenden snel en eigentijds kennis maken met de organisatie.

Meer over Film Nomads

Sjoerd Venrooy

Interactieve onboarding video

Nieuwe collega’s leren kennen, je rol vinden binnen het team, bepaalde werkwijzen overnemen, het eigen maken van de werkethiek; het is allemaal belangrijk en kost allemaal tijd. Belangrijk dus om de onboarding periode zo goed mogelijk te benutten. Door interactieve elementen toe te voegen aan de onboarding video, wordt hij nóg beter bekeken en ook beter begrepen en onthouden. Je kunt de kijker bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden om bepaalde onderdelen over te slaan, of juist te herhalen. Je kunt klikbare elementen toevoegen, informatieve tekstblokken en verschillende verhaallijnen voorschotelen. Door het toevoegen van quiz elementen kun je de opgedane praktische kennis direct op een speelse manier toetsen.

Gepersonaliseerde onboarding video

Verschillende collega’s vervullen verschillende functies binnen je bedrijf en niet alle informatie is relevant voor elke werknemer. Het personaliseren van je onboarding video zorgt ervoor dat een nieuwe medewerker enkel voor hem relevantie informatie getoond krijgt. Dit gebeurt automatisch, tijdens het kijken, door een koppeling met een database. Je hoeft dus niet voor elke functie een aparte video te maken, maar kunt met één video iedereen van de juiste informatie voorzien. Daarnaast kun je gepersonaliseerde audiofragmenten, foto’s en teksten tonen om je nieuwe collega heel persoonlijk welkom te heten.

De voordelen van een interactieve of gepersonaliseerde onboarding video

Tot 3x langer bekeken

Een interactieve video wordt tot wel 3x langer bekeken dan een lineaire video. Hierdoor ziet de kijker een groter gedeelte van de boodschap, wat de informatieoverdracht ten goede komt.

Wordt beter begrepen en onthouden

Door interactieve elementen toe te voegen aan je onboarding video, wordt de informatie actief gebruikt en daardoor effectiever geconsumeerd. De informatie wordt hierdoor veel beter begrepen en onthouden.

Optimale relevantie

Relevantie is key! Door toevoeging van interactieve en gepersonaliseerde elementen serveer je een video die volledig geoptimaliseerd is op de individuele kijker.

Inzicht in kijk- en klikgedrag

Met de Ivory Studio software kun je het kijk- en klikgedrag van je doelgroep analyseren. Dit stelt je in staat je video’s continu te optimaliseren voor meer resultaat.

Aantoonbare ROI door meetbare conversie

Welke route bewandelen de kijkers door de video? En worden de conversiedoelen wel behaald? De Ivory Studio software maakt de ROI van je video’s inzichtelijk.

Betere leerprestaties = minder fouten maken

Het intstrueren en testen van de collega door middel van interactieve video zorgt voor een verminderde kans op fouten op de werkvloer. Een groot voordeel als bijvoorbeeld hygiëne en veiligheid cruciaal zijn.