Interactieve video

Zet je kijker achter het stuur met interactieve video

Een interactieve video laten maken

Het creëren en verspreiden van interessante en relevante content is een onmisbaar onderdeel binnen onze marketingstrategie geworden. En interactieve video is de overtreffende trap van content marketing. Door het interactieve element kiest je kijker zelf welke informatie relevant voor hem is, waardoor hij langer geboeid blijft. Interactieve video’s worden dan ook beter, langer en vaker bekeken dan lineaire video’s.

Een interactieve film is een dynamische video met klikbare elementen en keuzemogelijkheden. De kijker moet zelf actief keuzes maken tijdens het kijken van de video. Hiermee geef je de passieve kijker een actieve rol; je zet hem als het ware achter het stuur. Deze interactieve beleving zorgt ervoor dat de informatie in de video actiever wordt verwerkt en daardoor beter onthouden. Daarnaast krijgt de kijker veel meer een gevoel van betrokkenheid bij jouw merk. Een interactieve video is dan ook vele malen effectiever dan een lineaire video.

Hoe ziet dat eruit, een interactieve video?

Drukwerkdeal.nl

Samen met Ivory Studio heeft Drukwerkdeal.nl twee gave projecten gerealiseerd. De eerste: een interactieve nieuwjaarsduik. Onze klanten bepaalden zelf wie van onze medewerkers de koude IJssel insprong. De tweede was een succesvolle game gebaseerd op onze tv-commercial.

Lonieke Schepers

De voordelen van een interactieve film

Wordt beter onthouden

Interactiviteit dwingt de kijker tot actieve deelname. De aangeboden informatie wordt actief gebruikt en daardoor effectiever geconsumeerd. De informatie in een interactieve animatie of film wordt hierdoor veel beter onthouden.

Tot 3x langer bekeken

Een interactieve video wordt tot wel 3x langer bekeken dan een lineaire video. Hierdoor ziet de kijker een groter gedeelte van de boodschap, wat de informatieoverdracht ten goede komt.

Inzicht in kijk- en klikgedrag

Met de Ivory Studio software kun je het kijk- en klikgedrag van je doelgroep analyseren. Dit stelt je in staat de video continu te optimaliseren voor meer resultaat.

Altijd relevant

Relevantie is key! Door de kijker keuzemogelijkheden te geven tijdens de video, kiest hij zelf welke informatie hij het meest relevant vindt om tot zich te nemen.

Aantoonbare ROI door meetbare conversie

Welke route bewandelen de kijkers door de video? En worden de conversiedoelen wel behaald? De Ivory Studio software maakt de ROI van je video’s inzichtelijk.

Sterkere merkbeleving

Interactie met je doelgroep is van grotere invloed op je branding dan eenzijdige informatieoverdracht. Met interactieve video creëer je op een speelse manier een merkbeleving.

Kies voor een professionele partij

Op zoek naar een creatief bureau om samen aan de slag te gaan met interactieve video?
Onze ervaren partners hebben het juiste DNA en innovatieve karakter om jouw project tot een succes te maken.

Ivory Studio software

Onze creatieve partners werken met de Ivory Studio software. Deze software stelt je in staat het kijk- en klikgedrag van je doelgroep te analyseren, door middel van het Analytics dashboard. Zo kun je jouw video’s continu blijven optimaliseren. En wil je jouw video’s nóg relevanter maken? Door middel van de Database kun je jouw video’s personaliseren: elke individu krijgt een unieke video te zien, met daarin voor hem relevante content.

Maatwerk mogelijkheden

Heb je speciale wensen qua functionaliteiten? Wij leveren maatwerk toevoegingen om je video’s nog meer te verrijken, zoals persoonlijke audio, een invulformulier widget of A/B-testen. Ook diverse integraties zijn mogelijk, met onder andere Google Analytics en Mailchimp.

Interactief op 4 manieren

Interactieve film biedt je oneindig veel mogelijkheden voor creativiteit en het vertellen van jouw merkverhaal.
Op deze 4 manieren maak je jouw video interactief:

Branching video

In een branching video laat je de kijker op strategische punten in het verhaal kiezen tussen twee of meer vervolgstappen. Hierdoor ontstaat er een verhaalstructuur met vertakkingen, waarbij elke keuze leidt tot een unieke route door de video.

Mogelijke toepassingen: e-learning video, instructievideo, FAQ video, veiligheidsvideo

Interactieve overlays

Dit is een interactieve ‘laag’ over je video heen. In deze interactieve laag kun je klikbare elementen toevoegen, zoals een pop-up met aanvullende informatie, een contactformulier of een link naar je website.

Mogelijke toepassingen: bedrijfsvideo, product video, recruitment video

Video quiz

Maak van je video een quiz door mulitple choice vragen aan de kijker te stellen en scores bij te houden. Ideaal voor trainingsdoeleinden en het inwerken van nieuwe medewerkers, maar ook heel tof om in te zetten als branding video voor je bedrijf.

Mogelijke toepassingen: e-learning video, game video, onboarding video, branding video

Switchable video

Laat de kijker zelf schakelen tussen verschillende videobeelden. Switch bijvoorbeeld tussen cameraposities, perspectieven, hoofdpersonen of productvarianten. Mooie techniek om toe te voegen aan je interactieve animatie.

Mogelijke toepassingen: veiligheidsvideo, e-learning video, game video

Bekijk meer interactieve films

Laat je inspireren door de video’s van onze partners:

Pharmerit

Voor Pharmerit maakten we een interactieve leaflet waarin we middels animaties en caseteksten, de nieuwste trend in de medische wereld in beeld brachten.

NWO

In de film sta jij als kijker in de schoenen van de hoofdrolspeler en loop je tegen wetenschappelijke dilemma’s aan. Jij bepaalt de koers!

NTR

WADOEJE is een interactieve webserie over pijnlijke confrontaties en lastige dilemma’s waarvan jíj de uitkomst bepaalt.