Instructiefilm

Betere leerprestaties met interactieve instructievideo’s

Instructiefilm laten maken

Een elektrisch apparaat installeren, een nieuwe medewerker inwerken of je team bekend maken met nieuwe voorschriften op de werkvloer. Het kan allemaal met een geschreven cursus of handleiding, maar het inzetten van een instructiefilm heeft vele voordelen. Een instructiefilm houdt beter de aandacht vast dan een geschreven tekst en wordt vaak beter begrepen en onthouden. Bovendien profileer je je als bedrijf hiermee als expert in jouw vakgebied én is het goed voor je vindbaarheid online.

Leren door middel van instructievideo’s biedt je klant, medewerker of leerling de mogelijkheid om zelf het leertempo te bepalen. Voeg je ook nog interactieve of gepersonaliseerde elementen toe, dan til je de kwaliteit en effectiviteit van je uitlegvideo naar een nóg hoger niveau. Resultaat: een efficiënter leerproces, betere leerprestaties en minder belletjes naar je klantenservice.

Interactieve instructievideo voor Degalux

Visualchefs

Voor Degalux ontwikkelden wij een reeks interactieve animaties. Hiermee worden klanten stapsgewijs begeleid bij de montage van de door hen aangeschafte producten. Deze heldere manier van instructie zorgt voor een geweldige service en minder klantvragen.

Meer over Visualchefs

Tim Bakker

Interactieve instructiefilm

Het toevoegen van interactieve elementen in je uitlegvideo of animatie heeft grote meerwaarde. Je creëert hiermee een rijke video met bewegend beeld, geluid, animaties, tekstblokken, quiz elementen, contactformulieren, verschillende verhaallijnen etc. Door de interactieve elementen geef je de kijker de regie in handen. De kijker kan hierdoor zelf het tempo van het leerproces bepalen, bepaalde fragmenten skippen of juist herhalen, de opgedane kennis toetsen door het beantwoorden van quizvragen of doorklikken naar je website om daar meer informatie op te zoeken of contact op te nemen.

Gepersonaliseerde instructiefilm

Het personaliseren van een instructiefilm kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je met scène segmentatie alleen die scènes tonen die voor die specifieke kijker relevant zijn. Ook met gepersonaliseerde audiofragmenten, teksten of afbeeldingen geef je elke kijker een unieke leerweg. Dankzij een koppeling met je database worden deze elementen geheel automatisch toegevoegd en aangepast. Zo kun je met één enkele video al je studenten de meest relevante informatie geven.

De voordelen van een interactieve of gepersonaliseerde instructievideo

Wordt beter begrepen en onthouden

Door interactieve elementen toe te voegen aan je instructiefilm, wordt de informatie actief gebruikt en daardoor effectiever geconsumeerd. De informatie wordt hierdoor veel beter begrepen en onthouden.

Tot 3x langer bekeken

Een interactieve video wordt tot wel 3x langer bekeken dan een lineaire video. Hierdoor ziet de kijker een groter gedeelte van de boodschap, wat de informatieoverdracht ten goede komt.

Inzicht in kijk- en klikgedrag

Met de Ivory Studio software kun je het kijk- en klikgedrag van je doelgroep analyseren. Dit stelt je in staat de instructievideo continu te optimaliseren voor meer resultaat.

Optimale relevantie

Relevantie is key! Door toevoeging van interactieve en gepersonaliseerde elementen serveer je een video die volledig geoptimaliseerd is op de individuele kijker.

Aantoonbare ROI door meetbare conversie

Welke route bewandelen de kijkers door de video? En worden de conversiedoelen wel behaald? De Ivory Studio software maakt de ROI van je video’s inzichtelijk.

Minder druk op je klantenservice

Door informatie te bieden via heldere uitlegvideo’s, wordt de informatie beter begrepen en onthouden. Er zullen hierdoor minder vragen ontstaan bij de kijker, wat de druk op je servicedesk verlicht.

Instructiefilm laten maken door een ervaren creatief bureau?

Kies één van onze innovatieve partners om mee samen te werken.

Ivory Studio software

Onze creatieve partners werken met de Ivory Studio software voor interactieve video. Deze software stelt je in staat het kijk- en klikgedrag van je doelgroep te analyseren, door middel van het Analytics dashboard. Zo kun je jouw instructievideo’s continu blijven optimaliseren. Door middel van de Database kun je jouw video’s personaliseren en dus elke individu een unieke video laten zien.

Maatwerk mogelijkheden

Heb je speciale wensen qua functionaliteiten? Er zijn allerlei maatwerk toevoegingen mogelijk om je video’s nog meer te verrijken, zoals persoonlijke audio, een invulformulier widget of A/B-testen. Ook diverse integraties zijn mogelijk, met onder andere Magento en Hatch.

Meer voorbeelden van interactieve instructiefilms

Raak geïnspireerd door voorbeelden van onze partners.

CetaBever

Productie interactieve video met zes How-to-video’s’. Als gebruiker kies je zelf welk verfproces je wilt leren. Aan de hand van korte fragmenten en animaties, maak je een reis door de interactieve video.

GVB - Veiligheid

Interactieve video voor nieuwe leidinggevenden van GVB over het thema veiligheid.

Reanimatie

Leer op interactieve wijze wat te doen bij een situatie waarbij reanimatie noodzakelijk is.