Gepersonaliseerde video

Van massamarketing naar de meest persoonlijke beleving met gepersonaliseerde video

Een gepersonaliseerde video laten maken

De uitdaging om op te vallen in de continue stroom van reclame wordt steeds groter. Relevantie is key, anders liggen verveling en vergetelheid al gauw op de loer. Met gepersonaliseerde video maak je de shift van massamarketing naar de meest persoonlijke beleving. Zo is je video niet alleen op doelgroepniveau relevant, maar zelfs op individueel niveau. Een persoonlijke video trekt sneller de aandacht en je kijker is bereid langer naar de video te kijken.

Een gepersonaliseerde video is een video waarin één of meerdere elementen kunnen worden afgestemd op de individuele kijker. Dat kan zijn de naam van de kijker of andere persoonlijke gegevens, een foto, maar ook bijvoorbeeld de pensioengegevens of de energiebesparing van deze persoon van het afgelopen jaar. Het personaliseren van de video gaat heel eenvoudig door een koppeling met de database waarin deze gegevens opgeslagen zijn. Zo serveer je in een handomdraai duizenden mensen een persoonlijke beleving.

Hoe ziet dat eruit, een gepersonaliseerde video?

Arval kwam naar ons toe met de vraag een interactieve, gepersonaliseerde video voor hun te produceren. Het doel? De doelgroep persoonlijke aandacht geven en zo de klanttevredenheid vergroten. En dat is gelukt, want statistieken liegen niet! Van alle mensen die de video per mail ontvangen bekijkt maar liefst 94% daadwerkelijk de video. Hiervan kijkt 98% de video van 2:20 minuut helemaal uit, waarvan 45% een actie onderneemt aan het eind. Een mooie conversie, al zeggen we zelf.

Meer over ZoomWorks

Niek Kuipers

De voordelen van gepersonaliseerde video

Een unieke beleving voor iedere kijker

In plaats van één algemene video voor duizenden kijkers, creëer je voor elke kijker een unieke beleving door toevoeging van persoonlijke content. Hoe relevant wil je het hebben?

Schaalbaar

Of je nu 100 of 100.000 kijkers wilt bereiken: door koppeling met je database worden de unieke video’s automatisch gegenereerd. Je videocampagne kun je dus oneindig opschalen.

Gemiddeld 85% vaker bekeken

Een gepersonaliseerde videocampagne brengt een groter effect teweeg: een persoonlijke video wordt sneller en vaker bekeken en houdt de aandacht langer vast dan een algemene video.

Meer conversie of betrokkenheid bij je merk

Met een gepersonaliseerde video komt je informatie of boodschap beter aan bij je doelgroep. Ideaal om meer betrokkenheid bij je merk te creëren of je conversie te boosten.

Inzicht in kijk- en klikgedrag

Met de Ivory Studio software kun je het kijk- en klikgedrag van je doelgroep analyseren. Dit stelt je in staat de video continu te optimaliseren voor meer resultaat.

Aantoonbare ROI door meetbare conversie

Hoe lang kijkt men gemiddeld naar je video? En worden de conversiedoelen behaald? De Ivory Studio software maakt de ROI van je video’s inzichtelijk.

Kies voor een professionele partij

Op zoek naar een creatief bureau om samen aan de slag te gaan met gepersonaliseerde video’s?
Onze ervaren partners hebben het juiste DNA en innovatieve karakter om jouw project tot een succes te maken.

Ivory Studio software

Onze creatieve partners werken met de Ivory Studio software. Deze software stelt je in staat het kijk- en klikgedrag van je doelgroep te analyseren, door middel van het Analytics dashboard. Zo kun je jouw video’s continu blijven optimaliseren. En wil je jouw video’s nóg aansprekender maken? Door middel van de software kunnen de video’s ook interactief worden gemaakt: zo kiest de kijker welke delen van de video relevant voor hem zijn.

Maatwerk mogelijkheden

Heb je speciale wensen qua functionaliteiten? Wij leveren maatwerk toevoegingen om je video’s nog meer te verrijken, zoals persoonlijke audio, een invulformulier widget of A/B-testen. Ook diverse integraties zijn mogelijk, met onder andere Pipedrive en Mailchimp.

Welke video onderdelen kun je personaliseren?

Gepersonaliseerde video biedt je oneindig veel mogelijkheden voor creativiteit en het vertellen van jouw merkverhaal. Op deze 4 manieren maak je jouw video persoonlijk:

Persoonlijke teksten

Met gepersonaliseerde teksten spreek je de kijker direct aan. Denk bijvoorbeeld aan het tonen van de naam of leeftijd van de kijker. Maar ook het tonen van bijvoorbeeld het gespaarde pensioenbedrag of het jaarlijkse energieverbruik kan worden getoond dankzij koppeling met een database.

Mogelijke toepassingen: e-learning video, product video, veiligheidsvideo, recruitment video

Persoonlijke afbeeldingen

Je kunt afbeeldingen tonen die zijn afgestemd op de kijker. Bijvoorbeeld afbeeldingen van eerder gekochte producten of de foto van een accountmanager die je klant reeds heeft ontmoet.

Mogelijke toepassingen: bedrijfsvideo, productvideo, recruitment video, onboarding video

Persoonlijke audio

Gebruik audiofragmenten om de gepersonaliseerde beleving compleet te maken. Zo kun je verzekeringspremies volledig uit laten spreken of de naam van je bedrijf laten horen.

Mogelijke toepassingen: product video, branding video, e-learning video, onboarding video

Scène segmentatie

Meerdere doelgroepen aanspreken met dezelfde video? Door de kijkers op basis van bijvoorbeeld leeftijd, locatie of klanttype te segmenteren, serveer je automatisch de juiste video aan de juiste doelgroep.

Mogelijke toepassingen: veiligheidsvideo, e-learning video, instructievideo

Bekijk meer persoonlijke video's

Laat je inspireren door de video's van onze partners:

PostNL

Gepersonaliseerde videocampagne voor bestaande B2B klanten.

ING

Persoonlijke kerstgroet voor zakelijke ondernemers via een generator dat werkt als een kettingbrief.

VGZ

Een gepersonaliseerde videoboodschap voor de bestaande klanten van VGZ met de boodschap ‘Fijn dat u blijft’.