E-learning video

Ontdek de kracht van interactieve e-learning video’s

E-learning video: interactief leren

Betrokkenheid en het actief omgaan met lesstof zorgen voor goede leerprestaties. Het inzetten van e-learning video’s is een goede manier om informatie over te brengen. Het is een bewezen effectieve leermethode. Zeker nu thuisstudies en ‘op afstand’ werken steeds vaker voorkomen, bieden e-learning video’s de uitkomst. Maar ook bij bijvoorbeeld het inwerken van een nieuwe medewerker of het leren werken met een nieuwe machine kan e-learning worden ingezet.

Eén van de belangrijkste voordelen van e-learning is de mogelijkheid om de lesstof op een zelfgekozen tijdstip en in eigen tempo door te kunnen nemen. Het hebben van controle over het verloop van de cursus heeft een positief effect op de leerprestaties. Dit effect kan zelfs worden vergroot door het toevoegen van interactieve elementen, waarmee de kijker bijvoorbeeld zelf kiest welke onderdelen relevant voor hem zijn, of bepaalde onderdelen kan herhalen. Door personalisatie van de video wordt ook de betrokkenheid van de kijker, en daarmee de effectiviteit van je video, vergroot. Mooie mogelijkheden dus voor e-learning video’s.

Bekijk deze e-learning video voor POYWE

Voor Professional Open Youth Work Europe ontwikkelden wij deze interactieve video. Hiermee wilt POYWE op een speelse wijze jeugdwerkers informeren en trainen over diverse situaties waarmee je als een jeugdwerker te maken kunt krijgen. Normaal gesproken vinden de de trainingen voor jeugdwerkers offline plaats. Onder andere door corona zoekt POYWE naar manieren om jeugdwerkers te blijven trainen en informeren. Deze toffe e-learning is een mooie eerste testcase naar een online manier van trainen!

Meer over GoldfiZh

Mareijn de Wit

Interactieve e-learning video

Een video kan op meerdere manieren interactief worden gemaakt. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid te bieden om fragmenten over te slaan of juist een keer extra te herhalen. Het toevoegen van een quiz-element wordt ook veel gebruikt bij e-learning video’s: zo kan de opgedane kennis direct worden toegepast of getest. Door links in de video te plaatsen naar je website, kun je de leerling bijvoorbeeld extra informatie of een contactformulier voorschotelen. Met interactieve elementen creëer je dan ook een e-learning ervaring die veel overeenkomsten heeft met face-to-face of klassikaal leren.

Gepersonaliseerde e-learning video

Met behulp van een database kun je je e-learning video’s personaliseren. Door informatie op te slaan in deze database en deze te koppelen aan de video, worden bepaalde elementen tijdens het afspelen automatisch gepersonaliseerd. Zo kun je bijvoorbeeld persoonlijke gegevens, teksten, afbeeldingen of audiofragmenten afstemmen op degene die op dat moment zit te kijken, zonder hiervoor telkens een nieuwe video te maken. Met een gepersonaliseerde e-learning video bied je elke kijker een uniek leertraject met enkel lesstof die voor hem relevant is.

De voordelen van een interactieve of gepersonaliseerde instructievideo

Wordt beter begrepen en onthouden

Door interactieve elementen toe te voegen aan je e-learning video, wordt de informatie actief gebruikt en daardoor effectiever geconsumeerd. De informatie wordt hierdoor veel beter begrepen en onthouden.

Tot 3x langer bekeken

Een interactieve video wordt tot wel 3x langer bekeken dan een lineaire video. Hierdoor ziet de kijker een groter gedeelte van de boodschap, wat de informatieoverdracht ten goede komt.

Inzicht in kijk- en klikgedrag

Met de Ivory Studio software kun je het kijk- en klikgedrag van je doelgroep analyseren. Dit stelt je in staat de video continu te optimaliseren voor meer resultaat.

Optimale relevantie

Relevantie is key! Door toevoeging van interactieve en gepersonaliseerde elementen serveer je een video die volledig geoptimaliseerd is op de individuele kijker.

Aantoonbare ROI door meetbare conversie

Welke route bewandelen de kijkers door de video? En worden de conversiedoelen wel behaald? De Ivory Studio software maakt de ROI van je video’s inzichtelijk.

Minder vragen van de kijker

Door informatie te bieden via begrijpelijke video’s en ook direct te testen, wordt de informatie beter begrepen en onthouden. Er zullen hierdoor minder vragen ontstaan bij de kijker, wat de druk op je servicedesk verlicht.

Ook een e-learning video laten maken?

Kies één van onze ervaren en innovatieve partners om mee samen te werken.

Ivory Studio software

Onze creatieve partners werken met de Ivory Studio software voor interactieve video. Deze software stelt je in staat het kijk- en klikgedrag van je doelgroep te analyseren, door middel van het Analytics dashboard. Zo kun je jouw e-learning video’s continu blijven optimaliseren. Door middel van de Database kun je jouw video’s personaliseren en dus elke individu een unieke video laten zien.

Maatwerk mogelijkheden

Heb je speciale wensen qua functionaliteiten? Er zijn allerlei maatwerk toevoegingen mogelijk om je video’s nog meer te verrijken, zoals persoonlijke audio, een invulformulier widget of A/B-testen. Ook diverse integraties zijn mogelijk, met onder andere Moodle en Google Analytics.

Bekijk meer e-learning video's

Laat je inspireren door de video’s van onze partners:

Gemeente Gorinchem

Met de interactieve e-learning video ‘Zeker op de Fiets’, vergroot Gemeente Gorinchem de bewustwording van scholieren in het verkeer.

GVB - Compliance

Interactieve video voor nieuwe leidinggevenden van GVB over het thema compliance.

Reanimatie

Leer op interactieve wijze wat te doen bij een situatie waarbij reanimatie noodzakelijk is.