Goldfizh creëert interactieve e-learning voor Europese jeugdwerkorganisatie

5 minuten
gemiddelde kijktijd

5 clicks
per view

5 talen
internationaal

Professional Open Youth Work Europe (POYWE) is een Europese non-profitorganisatie. De organisatie heeft tot doel om de kwaliteit en positie van jeugdwerk in Europa te versterken. POYWE maakt zich hard om jeugdwerk meer zichtbaarheid te geven en te positioneren in het Europese discours omtrent jeugdpolitiek. Daarnaast geven ze in diverse Europese landen workshops om jeugdwerkers praktische handvatten te geven bij hun dagelijks werk.

De case: jeugdwerk in heel Europa verbeteren door middel van een e-learning

Om het jeugdwerk in heel Europa te verbeteren, wilde POYWE een tool ontwikkelen om kennis over te brengen aan jeugdwerkers in verschillende landen. Hierbij wilde de organisatie ervaringen en situaties uit de dagelijkse praktijk van professionals inzetten.

De creatieve partner: Goldfizh

POYWE ging in zee met onze partner Goldfizh, een digitaal marketing bureau uit Utrecht. Wat Goldfizh uniek maakt, is dat er allemaal creatieven en marketeers werken van Gen Z: de generatie die is opgegroeid met smartphones en Facebook. Een jonge club dus, met bakken creativiteit en eigenzinnige ideeën.

De ontwikkeling van de video

In Goldfizh vond POYWE een prettige partner om het idee voor de tool verder uit te werken. Een concreet concept was er namelijk nog niet. Mareijn de Wit, Digital Creative bij Goldfizh, licht toe: “POYWE vroeg ons mee te denken over manieren waarop kennisoverdracht kon plaatsvinden in coronatijd. Events of workshops waren immers niet mogelijk. Tijdens een brainstormsessie ontstond het idee voor een interactieve e-learning. Al snel kozen we voor een video in animatiestijl die en brede groep zou aanspreken. De scènes zijn in nauwe samenwerking met POYWE uitgeschreven en ontwikkeld.”

“Mooi om te zien dat een interactieve e-learning helpt bij het trainen van Europese jeugdwerkers in tijden van een pandemie.”

– Mareijn de Wit, Digital Creative bij Goldfizh

Beschikbaar in verschillende talen

Belangrijk bij deze video was dat hij een meerdere talen kon worden afgespeeld. Mareijn: “In Nederland spreekt eigenlijk iedereen Engels, maar dat is lang niet in alle landen zo. Daarom wilden we dat de video in alle talen beschikbaar zou zijn. Dit is heel makkelijk opgelost: op basis van je browser ziet de player in welk land jij je bevindt. Daarop wordt de ondertiteling aangepast. Een super goede oplossing, die Ivory binnen een week voor ons heeft gerealiseerd.”

Resultaat: een krachtige, interactieve e-learning

Het resultaat van het project is een krachtige, interactieve e-learning waarmee jeugdwerkers in heel Europa op een laagdrempelige manier nieuwe kennis kunnen opdoen. Mareijn: “In de e-learning worden verschillende scènes geschetst: herkenbare situaties uit de dagelijkse praktijk. Als kijker moet je een keuze maken hoe je als jeugdwerker om zou gaan met de situatie. Reageer je op manier A, of op manier B? Na het maken van je keuze komt er ook terugkoppeling: heb je juist gehandeld? Zo niet, dan krijg je ook een toelichting op de impact van je keuze en hoe je in het vervolg beter zou kunnen handelen.”

Na de pilot door met nieuwe video’s

Mareijn: “De pilot draait nu in verschillende landen, zoals Kroatië, Duitsland en in Scandinavië. De eerste reacties zijn zeer positief. Als de e-learning goed aanslaat, gaan we aan de slag met nieuwe scènes. Ik hoop dat we deze mogen gaan realiseren. Want hoe mooi is het, dat jeugdwerkers uit allerlei landen tóch trainingen hebben kunnen volgen, ondanks de reisbeperkingen vanwege de pandemie.”