Drukwerkdeal.nl

Rebranding

campagne

3 minuten

gemiddelde kijkijd

6 clicks

per view

Rebranding

campagne

3 minuten

gem. kijktijd

6 clicks

per view

Drukwerkdeal.nl: het grootste online platform voor bedrukte producten

Online drukker Drukwerkdeal.nl begon vijftien jaar geleden met een concept dat Nederland snel zou veroveren. Van pionier groeide het bedrijf uit tot marktleider. Drukwerkdeal.nl gelooft dat iedere business het verdient om gezien te worden. Daarom werken honderden professionals in Nederland en België elk dag aan hun missie: het bouwen van het grootste online platform voor bedrukte producten van Nederland en België.

De case: de nieuwe huisstijl introduceren

Het marketingteam van Drukwerkdeal.nl was al een tijdje bezig met het vormgeven van een nieuwe huisstijl. Nico Veldkamp, campagne marketeer bij Drukwerkdeal.nl, licht toe: “De kernwaarden ‘persoonlijk’, ‘trots’ en ‘opvallend’ staan nog steeds als een huis, maar mochten wel eens in een nieuw jasje worden gestoken. Het resultaat: een hele gave rebranding in superheldenstijl.”

Het video concept

De kleurrijke nieuwe huisstijl verdiende uiteraard een spetterende introductie. Nico: “In een interactieve video nemen we de kijker mee in ons superheldenverhaal. De kijker kan in de video op 6 vraagtekens klikken. Achter elk vraagteken zit één van onze 6 USP’s verstopt, vertolkt door één van onze collega’s. Zo ontdekt de kijker stapsgewijs hoe onze superhelden bijdragen aan superdrukwerk. Daarnaast hebben we wat kortingscodes en andere goodies in de video verstopt. Een leuk extraatje voor onze trouwe klanten.”

“Bij Ivory nemen ze de tijd om met je mee te denken. Ik heb daarom eigenlijk niet eens overwogen om een andere tool uit te proberen.”

– Nico Veldkamp, campagne marketeer bij Drukwerkdeal.nl

De ontwikkeling van de video

Drukwerkdeal.nl doet altijd al veel met video, dus het team wilde voor deze gelegenheid iets extra gaafs neerzetten. Nico: “Een paar jaar geleden hebben we al een interactieve video gemaakt met Ivory. Dat beviel ons toen erg goed, dus wilden we dat nu weer doen. We hebben de video met ons eigen team gefilmd en geproduceerd. Ook het interactief maken hebben we grotendeels zelf kunnen doen. Alexander van Ivory hielp ons met goede tips & tricks. Daarnaast heeft een developer van Ivory ons geholpen met een technische koppeling. We wilden namelijk een invulformulier in de video plaatsen en deze koppelen met onze administratie. Zo konden we via de video input verzamelen van onze klanten. Super handig!”

Het resultaat

Nico: “Onze nieuwsbrief is een van de beste kanalen voor ons om onze klanten te bereiken. Daarin hebben we de video dus gedeeld. Daarnaast hebben we een flyer verstuurd met daarop een QR code waarmee men bij de video terecht kwam. En we kregen alleen maar positieve reacties. Klanten vonden het een feestje om alle vraagtekens te openen. Ze vonden het een gedurfde en vernieuwende manier om de nieuwe huisstijl te introduceren. We willen onze klanten altijd zo veel mogelijk verrassen, dus met die reacties waren we enorm blij! Door de interactiviteit van de video werd het echt een ontdekkingstocht voor de klant. We weten zeker dat onze USP’s duidelijk zijn overgekomen – én blijven hangen.”

drukwerkdeal.nl logo

Maak vandaag je eerste interactieve video!

✓ Volledig toegang   ✓ Meteen aan de slag   ✓ Deel je concept met je opdrachtgever