Alexander Roossien

Netflix interactief: You vs. Wild

Netflix heeft een nieuwe interactieve serie gereleased met in de hoofdrol survivalexpert Bear Grylls. In deze 8-delige serie bepaal jij wat Bear moet doen om zijn missies te volbrengen in de meest onherbergzame gebieden op aarde. En, zoals Bear het zegt: “You’re in charge of this journey”.

Vooral heel leuk om te doen

Het entertainmentgehalte van You vs. Wild is hoog. Het lijkt in veel opzichten zelfs meer op spel dan een serie. Ook is het erg laagdrempelig om te doen, want de keuzes die je maakt nemen niet altijd even nauw. Verschillende keuzes kunnen namelijk leiden tot een succesvol einde. Dat betekent natuurlijk niet dat je helemaal niets opsteekt over survivallen. Je ziet de impact van jouw keuzes, en op onhandige acties word je keihard afgerekend. De keuzes die leiden tot problemen, worden in detail ‘uitgespeeld’ in actierijke scènes met (hoe kan het ook anders met Bear Grylls) een gezonde portie drama. Vervolgens krijg je de gelegenheid om een andere keuze te maken of om volledig opnieuw te beginnen.

Overleven zonder toeval

Het is even wennen om een survivalprogramma te bekijken dat overduidelijk geregisseerd is. Tegelijkertijd zijn we bij de programma’s met Bear Grylls wel gewend dat niets aan het toeval is overgelaten. Wat dat betreft is het een fantastische vondst, om juist dit programma interactief te maken. Als je wilt overleven in extreme situaties zul je verstandige keuzes moeten maken. Maar uiteindelijk kijken de meeste mensen toch omdat het gewoon tof is om naar te kijken. Ook, of misschien wel juist, als het mis gaat.

Netflixt belooft meer interactieve content

Een paar maanden geleden verscheen de interactieve Black Mirror aflevering Bandersnatch op Netflix. Alles wijst erop dat Netflix blijft doorpakken met interactieve films, series en programma’s. Hierdoor wordt interactieve video steeds bekender en populairder onder het grote publiek. Goed nieuws voor de interactieve video makers onder ons!