Alexander Roossien

Modecollecties presenteren op afstand

Als filmmaker loop je al gauw tegen beperkingen aan wanneer een afstand van slechts 1,5 meter de norm wordt. En niet alleen ‘wij’ hebben hier last van: onze opdrachtgevers helaas ook. Zo ook de fashion industrie. Kledingmerken en retailers zijn genoodzaakt snel te schakelen om tijdens de crisis hun producten aan de man te brengen. Dit vraagt om ongekende creativiteit bij het zoeken van oplossingen voor hele praktische zaken, zoals: hoe presenteer je een nieuwe collectie tijdens corona?

Innoveren om te overleven

Sinds jaar en dag presenteren fabrikanten twee keer per jaar hun seizoenscollectie aan retailers en consumenten. Normaal gesproken met als middelpunt van de campagne een event waarbij de spiksplinternieuwe producten in levende lijve worden gepresenteerd aan een groot publiek. Juist. Met afstand het slechtste idee in tijden van corona.

Zonde, want juist nu sociale interactie wordt ingeperkt, blijkt de behoefte aan persoonlijke communicatie groter dan ooit. Een communicatievraagstuk als deze vraagt om inventiviteit en durf. Inventiviteit om nieuwe kansen te creëren. Durf om nieuwe technologieën aan te grijpen. Gelukkig is een crisis bij uitstek een broedplaats voor innovatie. Niet voor niets zijn Uber, Airbnb, Slack en WhatsApp allemaal tijdens de vorige crisis gestart.

Shoppable video

Natuurlijk zullen veel merken live-streams opzetten. Een prima alternatief. Toch biedt het onvoldoende mogelijkheden om de impact van een fysiek evenement te evenaren, laat staan verwachtingen te overtreffen. Bovendien ga je volledig online, dus waarom beperken tot een format dat weinig waarde toevoegt ten opzichte van een offline event? Vergeet dus die evenementenhal en breng de ‘echte’ wereld in beeld. Zie het als een kans om in deze tijd verrassend uit de hoek te komen! Wij pleiten voor de inzet van een shoppable video. Een interactieve en dynamische productcatalogus als deze spreekt tot de verbeelding, versterkt het merk en stuurt op conversie. Bovendien is een interactieve video het hele seizoen inzetbaar. Een goede investering. Bekijk onderstaand concept en laat je inspireren.

Video: Marcel Ooms

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor meer informatie.