Ronald Tilma

Lees de case: Drukwerkdeal.nl – Vind de print

Drukwerkdeal.nl staat voor kwaliteit, snelle levering en persoonlijke service. Drukwerk is zoveel meer dan een stukje inkt op papier. Het is een manier van vertellen. Jouw verhaal. Jouw unieke product. Laat zien wie je bent.

Waarom interactief?

Naast de standaard visitekaartjes kun je vele andere producten bedrukken. Het doel van deze interactieve video was het zichtbaar maken diverse aanbod van Drukwerkdeal.nl. Deze video stond centraal in een campagne, die cross-selling moest stimuleren door bestaande klanten te activeren.

Interactiviteit

In de originele commercial, die op nationale TV te zien was, zijn er vele bedrukte producten aanwezig die niet direct herkenbaar zijn voor kijkers. In de interactieve video is het zaak om op alle bedrukbare producten te klikken, waarna je een highscore kan behalen. Voor de consument is het verleidelijk, aangezien er een forse prijs te winnen valt. Op een speelse manier leert de consument het diverse aanbod van Drukwerkdeal.nl kennen.

Interactiviteit binnen deze video komt terug op verschillende manieren:
– Het aanklikbaar maken van producten in de video.
– Aangeklikte producten direct bekijken (en bestellen) in de webshop.
– Je highscore vanuit de video direct sharen op social media.
– Het limiteren van 3 pogingen per dag, per persoon.

Resultaat

Door de commercial om te vormen tot een interactieve game is de consument getriggerd om na te denken over het aanbod van Drukwerkdeal.nl.

– Binnen 1 week is de game meer dan 10.000 keer gespeeld.
– De gemiddelde kijktijd was 102,9 seconden.
– De gemiddelde score over de gehele campagne was 89,24

Drukwerkdeal had het volgende te melden over onze samenwerking:

“Samen met Ivory Studio heeft Drukwerkdeal.nl twee gave projecten gerealiseerd. De eerste: een interactieve nieuwjaarsduik. Onze klanten bepaalden zelf wie van onze medewerkers de koude IJssel insprong. De tweede was een succesvolle game gebaseerd op onze tv-commercial. Bij beide projecten dacht Ivory Studio actief mee. En ondanks dat wij in korte tijd veel eisen hadden, waren wij meer dan tevreden over het resultaat. Net als onze klanten!”