Ronald Tilma

“Je moet schieten, anders kun je niet scoren”

De laatste weken was de media natuurlijk in de ban van de verkiezingen. De ene na de andere lijsttrekker hield zijn praatje op mijn Facebook tijdlijn met wat er de komende 4 jaar moet veranderen. In deze blog neem ik je mee in mijn visie over hoe voor mij de komende 4 jaar eruit gaat zien. Zowel op persoonlijk gebied als in onze branche gaat er een actieve periode plaatsvinden.

Moeilijke vragen…

Ik heb vaak mijn woordje klaar liggen, maar als iemand aan mij vraagt waar ik mijzelf over 4 jaar zie heb ik hier net als vele anderen geen concreet antwoord. Als student Communication & Multimedia Design heb ik mazzel dat ik meteen mijn passie heb gevonden. Dit is niet geheel gebruikelijk, aangezien ruim 30% van de HBO studenten binnen 1 jaar al stopt met zijn opleiding. Op dit moment ben ik stagiair bij Ivory Studio. Ik krijg hier de vrijheid om mijzelf verder te ontwikkelen op mijn vakgebied. Dit is tegelijkertijd een uitgelezen kans om een innovatief product de wereld in helpen. 2 vliegen in 1 klap!

Profileren kun je leren

Wat in de creatieve sector van levensbelang is, is dat je jezelf goed profileert. Laten zien waar je voor staat komt niet alleen in de politiek terug, maar ook in het werkveld. Ik zie het als een brand identity, maar dan ben jij als persoon het merk. Een perfect voorbeeld van personal branding is de legende Johan Cruijff, wereldvoetballer en maatschappelijk icoon. Zijn complexe manier van denken en zijn simpele manier van spreken zorgde ervoor dat hij op een geniale wijze onder de aandacht kwam. Bedankt voor je gouden uitspraken, Johan!

Wordt er wel geschoten?

Misschien komt het door de mindset van mijn generatie, maar ik raak zelf zeer gemotiveerd door het zien van verandering. Ik ben klaar om innovaties van nu in te zetten voor de toekomst van een ander. Dit is een kwestie van doen in mijn optiek, een kwestie van: “Je moet schieten, anders kun je niet scoren.”

Tijd om te scoren

Terwijl kabinet Rutte 3 zijn ding gaat doen, zal er in de creatieve sector druk geïnnoveerd worden. Ik ben benieuwd of de creativiteit van de branche mee kan met de innovatie in techniek. Daarnaast vraag ik mij af hoe klanten in zee zullen gaan met producenten. Hoe gaat de communicatie tussen klant en producent verlopen? Hoe brengt de producent de innovatie vanuit de branche naar de klant? Bijvoorbeeld op het gebied van video zie ik veel verandering, de consument gaat steeds meer fysiek betrokken worden bij een video. Nu is het aan de filmmakers om hierop in te spelen en te “scoren” bij klanten. Denk jij dat je de bal op de juiste plek kan raken?