Interactive video

Wat is interactive video?

Interactive video een nieuw communicatiemiddel waarbij de kijker zelf keuzes kan maken door direct in de video te klikken of vragen te beantwoorden. Door het dialoog aan te gaan met de doelgroep zal de video veel eerder als relevant worden beschouwd. Bovendien zorgt interactive video voor een veel beter inzicht in de doelgroep dan traditionale video. Hierdoor kun je continu je video's optimaliseren en nog gerichter de content afstemmen op de kijker. Het resultaat: aantoonbaar meer conversie.

Waarom interactive video?

Met interactive video kunnen kijkers zelf bepalen wat aan hen getoond wordt. Hierdoor kan er worden ingespeeld op de behoefte en worden afgestemd op specifieke segmenten en individuen. Deze hyper-relevantie leidt tot meer engagement: tot wel 90% kijkt de video uit! Daarnaast levert het een langere kijktijd op, significant hogere CTR's en meer conversie. Dit maakt deze video wijze veel effectiever dan traditionele video's, webinars en nieuwsbrieven.

Data Driven Video

Interactive video gaat veel verder dan een traditionele video. Het maakt deel uit van de website en is daarmee integraal onderdeeel van de Customer Journey. Een interactieve video is opgebouwd uit dynamische content kan er eenvoudig gebruik worden gemaakt van gepersonaliseerde content. Zo kun je bijvoorbeeld specifieke data, afbeeldingen of video's tonen op basis van het klantenbestand. Tevens is het nu mogelijk om tijdens het kijken data te verzamelen om kijkgedrag te meten en klantprofielen te verrijken. Zo helpt interactive video om je doelgroep nog beter te leren kennen. Denk daarbij aan koppelingen met Google Analytics, Google Tag Manager en CRM-systemen.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Meer engagement

  • Langere kijktijd

  • Hogere conversie

  • Meer ROI

Gebruik Interactive video voor:

  • E-commerce

  • Customer-care

  • Content marketing

  • Profielverrijking

Case: Drukwerkdeal.nl

In het voorjaar van 2016 lanceerde Drukwerkdeal.nl de campagne 'Vind de Print!'. Het verslavende spel (in de vorm van een interactieve video) zorgde voor een unieke multimediale campagne in het verlengde van de TV commercial. Gebruikers werden gevraagd om tijdens het kijken van de commercial zo veel mogelijk Drukwerkdeal.nl artikelen aan te klikken. Hoe meer gevonden prints, hoe hoger de score. De winnaar van de dag top-5 viel in de prijzen. Deelnemers konden hun score delen via Facebook en hun vrienden uitdagen om de score te verbeteren. Deze succesvolle game werd in een paar dagen tijd duizenden keren gespeeld. Het spel sloeg goed aan onder de deelnemers; zo'n 70% speelde het spel opnieuw!

Meer voorbeelden

Interactive Video: Drukwerkdeal

Meer weten?

"Ik beantwoord graag al je vragen. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Stuur ons een berichtje en ik neem persoonlijk contact met je op."

Alexander Roossien - Ivory Studio

Alexander Roossien

Co-founder Ivory Studio