Interactieve video

Een interactieve video is een video met elementen zoals knoppen, aanklikbare lagen of interactieve overlays. Door het dialoog aan te gaan, ontstaat er een interactieve beleving. Hierdoor kun je afstemmen op individuele behoeften. Een interactieve video is vele malen effectiever dan lineaire video. Combineer de overtuigingskracht van beeldcommunicatie met de activerende werking van interactiviteit.

Voordelen van interactieve video

 • Wordt beter onthouden
 • Tot wel 3 keer langer bekeken
 • Aantoonbare ROI door meetbare conversie
 • Alleen relevantie informatie delen
 • Inzichtelijk kijk- en klikgedrag

Meest gebruikte oplossing bij:

 • E-learning modules
 • Recruitment en onboarding
 • Marketingcampagnes
 • Instructievideo's
 • Klantenservice en FAQ

Eenvoudig en snel zelf doen!

Stap 1 Content uploaden
Stap 2 Interacties toevoegen
Stap 3 Publiceren en distribueren
Stap 4 Gebruiksgedrag meten
Bekijk hoe het werkt

Voorbeeld: Drukwerkdeal.nl

Een interactieve activatiecampagne om klanten bewust te maken van het gevarieerde productaanbod.

"Samen met Ivory Studio heeft Drukwerkdeal.nl twee gave projecten gerealiseerd. De eerste: een interactieve nieuwjaarsduik. Onze klanten bepaalden zelf wie van onze medewerkers de koude IJssel insprong. De tweede was een succesvolle game gebaseerd op onze tv-commercial."

Lonieke Schepers van Drukwerkdeal.nl Lonieke Schepers

Wat kun je interactief maken?

Er zijn verschillende soorten interactieve video's.

Branching video

Branching video

Creëer verschillende verhaallijnen door te kiezen voor een structuur met vertakkingen. Iedere keuze leidt hierbij tot een unieke route door de video. Zo kun je de kijker stapsgewijs begeleiden naar een oplossing op zijn of haar vraag.

Interactieve overlays

Interactieve overlays

Plaats een interactieve laag over de video heen. Denk bijvoorbeeld aan transparante aanklikbare lagen, een pop-up met aanvullende informatie of een invoerformulier waarmee mensen vanuit de video contact met je kunnen opnemen.

Video quiz

Video quiz

Stel multiple choice vragen aan de kijker. Je kunt dit onder andere inzetten voor learning toepassingen of gamification van je video. Ook het bijhouden van scores behoort tot de mogelijkheden.

Switchable video

Switchable video

Laat de kijker naadloos schakelen tussen verschillende videobeelden. Switch bijvoorbeeld tussen cameraposities, perspectieven, hoofdpersonen of productvarianten.

De voordelen van Ivory Studio

Eenvoudig in gebruik en betrouwbaar.

Intuïtief

Ivory Studio is speciaal ontwikkeld voor filmmakers en sluit hierdoor perfect aan bij je workflow. Vanuit de editor maak jij geheel autonoom jouw eigen video's interactief. Kom je er niet uit? Dan staat het team van Ivory Studio voor je klaar om je te ondersteunen zodat je altijd een perfect product zal opleveren.

Ontdek Ivory Analytics

Betaalbaar

Onze missie is om interactieve video voor alle creatieven beschikbaar te maken. Wij hanteren daarom eerlijke tarieven. Beginnen is altijd gratis, daarna kun je voor €49,- per maand al aan de slag.

Bekijk tarieven

Combineren met gepersonaliseerde video

Wist je dat interactieve video ook uitstekend te combineren is met gepersonaliseerde video? Door de doelgroep persoonlijk aan te spreken, zal de video nog meer impact hebben. Bovendien worden gepersonaliseerde video's vaker bekeken. Ivory Studio faciliteert beide oplossingen binnen hetzelfde platform, dus geen extra kosten of verrassingen.

Gepersonaliseerde video

Hoe maak je een interactieve video?

Maak je eigen interactieve video in slechts 4 stappen.

Stap 1

Content uploaden

Je begint met het uploaden van de videofragmenten die je interactief wilt maken. Deze content vormen de puzzelstukjes van je interactieve video. De volgende mediabestanden kun je gebruiken:

 • Videobestanden
 • Audiobestanden
 • Afbeeldingsbestanden
Stap 2

Interacties toevoegen

Zodra de content is ingeladen begin je met het aanbrengen van keuzemomenten en interacties. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de volgende interacties:

 • Doorklikken naar een vervolgfragment
 • Een URL openen of downloads starten
 • Overlays met extra info laten verschijnen
 • Vragen beantwoorden en scores opslaan
Stap 3

Publiceren en distribueren

Na publicatie kan de interactieve video via een insluitcode op een website, landingspagina, portal of app worden geplaatst. De interactieve video werkt op alle meest gebruikte webbrowsers en mobiele devices met Android of iOS.

Stap 4

Gebruiksgedrag meten

Zodra de interactieve video live is, kun je de prestaties realtime monitoren. Alle gebruiksstatistieken worden inzichtelijk gepresenteerd in het analytics dashboard. Dankzij deze metrics kun je impact aantonen en de video blijvend optimaliseren.

Maak nu je eigen interactieve video

Bekijk de how-to