Alexander Roossien

Interactieve film redt mensenlevens

Je loopt nietsvermoedend over straat en ziet plotseling iemand onwel worden. Het is gelijk duidelijk dat er iets ernstigs aan de hand is. Je wilt te hulp schieten, maar wat doe je?

Elk jaar overlijden duizenden mensen omdat omstanders niet weten wat te doen bij levensbedreigende situaties. Dit ondanks het feit dat er maar een kleine set aan skills nodig zijn om mensen in leven te houden. Gelukkig is reanimatie iets wat iedereen kan leren. De e-learning ‘Lifesaver’ van de Britse Reanimatieraad (Resuscitation Council UK) bewijst hoe effectief interactieve video is als het gaat om kennisoverdracht.

De film neemt de kijker mee en vraagt op kritieke momenten ‘wat zou jij hier doen?’. Het wordt gelijk duidelijk dat de acties die jij als omstander onderneemt het verschil kan maken tussen leven en dood. De sfeer is zo intens en realisitisch neergezet dat je volledig wordt gegrepen door de film. Zo leer je om te gaan met de spanning en druk die je in het echt ook zou ervaren.

Naast dat deze e-learning wel eens een hoop mensenlevens zou kunnen redden is het ook nog eens super leuk om te doen. De film is geregisseerd door Martin Percy en geproduceerd door Unit9.

Leer zelf mensenlevens redden: https://life-saver.org.uk/