Variabelen aanmaken en bewerken via Input Field component

Wat zijn variabelen?

Variabelen zijn elementen die een bepaalde waarde kunnen aannemen. Een variabele bestaat uit een key en een value. De key is het 'label' van de variabele en wordt gebruikt om de variabele te identificeren. De value is de waarde die wordt meegegeven aan een variabele. Deze waarde kan bestaan uit een reeks letters of getallen.

Wat kun je ermee?

Variabelen die verkregen worden via het Input Field component kunnen voor meerdere doeleinden worden ingezet. Een veel voorkomende toepassing is tekstuele personalisatie. Hierbij wordt de kijker gevraagd om bijvoorbeeld zijn voornaam in te voeren. Vervolgens wordt deze naam (als variabele) op een later moment in de video getoond.

Hoe werkt het?

Variabele instellen via Input Field component

Ga naar Components en kies voor Input Field. Je voegt het component toe door deze te slepen naar het canvas of tijdlijn. Of druk op de drie bolletjes en klik op Place element. Je kunt ook dubbelklikken om een element toe te voegen.

Selecteer het element, ga naar Options en zoek naar het kopje Variable Configuration.

 

Variabele Input Field - Ivory Studio

 

Voer de gewenste variable name in, bijvoorbeeld: 'naam'. Dit is de key van de variabele en wordt gebruikt om de input van de gebruiker te tonen. Dit doe je door gebruik te maken van een tag in het Text Tool component.

> Tags gebruiken om variabelen te tonen via Text Tool component