Ronald Tilma

Hoe jij jouw merk en sales een boost kan geven

Ondertussen is interactieve video uitgegroeid tot meer dan alleen een tof eindproduct. Het is geïntegreerd in marketingstrategieën en communicatieplannen. In deze serie van vier krijg je te zien hoe je interactieve video kan gebruiken in verschillende toepassingsgebieden. In dit deel behandelen we brand & sales activation.

Waarom interactief?

Het gebruik van interactiviteit in video kan op vele manieren helpen om jouw doelen te behalen. Interactieve video kan bijvoorbeeld helpen bij het inzicht geven in je producten, of simpelweg om conversie te verhogen.

Stel, je hebt een mooie website waarop producten worden getoont, maar jij vindt dat jouw merk wel een boost kan gebruiken. Met interactiviteit op het platform wordt je als consument begeleid binnen een gecontroleerde omgeving, die jij zelf helemaal vorm kan geven. De customer journey wordt een stuk vloeiender. Zo krijg je de bezoekers precies waar jij wil.

Om ervoor te zorgen dat bezoekers daadwerkelijk jouw producten kopen zijn goede call-to-actions essentieel. Interactieve video verlaagt de drempel als het aankomt op aankopen doen. Binnen een interactieve video is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf een paar schoenen te designen en ze direct te bestellen.

Het klikgedrag binnen de interactieve video is te meten, dus er valt hierop in te spelen. Terwijl deze online staat is deze ook nog te optimaliseren, zonder dat er resultaten verloren gaan!

Aan de andere kant kun je interactieve video ook als hoofdmiddel gebruiken in een campagne. Deze interactieve video is als unieke link te versturen via social media of email naar de juiste mensen. Een goed voorbeeld hiervan is een campagne van Drukwerkdeal.nl.

Drukwerkdeal.nl deed het zo

Interactieve video stond centraal in een campagne om inzicht te geven in het diverse aanbod van het bedrijf. Een commercial die op nationale TV te zien was is omgetoverd tot een game. In deze game moest je klikken op producten om een prijs te winnen. De video werd via e-mail verspreid naar klanten en werd via social media weer verder de online wereld in geholpen. Wil je precies weten hoe deze campagne in elkaar steekt? Lees de case.

Lees deel 3 van deze serie!

Over twee weken krijg je weer een verse portie info over hoe jij interactieve video effectief kan inzetten. E-learning & Instruction gaat onder de loep genomen worden.

Deel 1 gemist? Recruitment & Selection is hier te lezen.