Ronald Tilma

Hoe jij jouw doelgroep echt iets kunt leren

Ondertussen is interactieve video uitgegroeid tot meer dan alleen een tof eindproduct. Het is geïntegreerd in marketingstrategieën en communicatieplannen. In deze serie van vier krijg je te zien hoe je interactieve video kan gebruiken in verschillende toepassingsgebieden. In dit derde deel wordt E-learning & Instruction besproken.

Waarom interactief?

Digitaal leren in het bedrijfsleven wordt tegenwoordig steeds normaler. Wanneer er een nieuw systeem is of wanneer er nieuwe collega’s zijn is het zeer relevant om door middel van e-learning nodige informatie over te brengen. Echter wordt e-learning vaak als saai ervaren. Dit kan natuurlijk anders.

Het gebruik van beeld, audio en interactie zorgt ervoor dat de participant van een e-learning een allround ervaring heeft. De ervaring van interactieve video zorgt voor meer betrokkenheid bij de e-learning, wat leren leuker en effectiever maakt. Op basis van keuzes van de kijker kun je de nodige feedback verschaffen, en deze keuzes verder bespreken wanneer nodig.

Wanneer je in een situatie komt waarin je binnen 5 seconden een keuze moet maken wordt je gedwongen om bewust na te denken. De kracht van interactieve video bij e-learning licht in het punt dat je keuzes maken in een realistische situatie. Maak jij een verkeerde keuze, kan er iets desastreus gebeuren. Als het ware kun je een complete simulatie creëren door middel van interactieve video. Hoe jouw hersenen reageren op interactieve video lees je hier.

Bureau Drop & A3chem deden het zo

In de interactieve video ‘Jij beslist’ worden jouw BHV skills onder de loep genomen. Deze video is gemaakt om de kijker bewust te maken van keuzes die iemand zijn leven kan redden. Heb jij het in je om een held te zijn door iemand in leven te houden? Check de video en doe de test. Wie weet kan jij de geleerde stof ooit nog eens gebruiken. Laten we hopen dat het niet nodig is…

Lees deel 4 van deze serie!

Over twee weken is het alweer zo ver, de laatste van de vier ‘afleveringen’ over wat interactieve video voor jou kan betekenen. Ik zal mij buigen over Service & Support. Dit gaat over hoe jij jouw doelgroep op een effectieve en persoonlijke manier kunt helpen. Ben jij benieuwd wat je hiervan kan leren? Blijf op de hoogte en like onze Facebook pagina.