Gepersonaliseerde Video

Ondek de mogelijkheden van gepersonaliseerde video.

Wat is gepersonaliseerde video?

Een gepersonaliseerde video is een video dat op maat voor de kijker wordt gegenereerd. Dit gebeurt tijdens het kijken en geheel automatisch. Door personalisatie toe te passen voelt de ontvanger zich persoonlijk aangesproken en is hij of zij eerder geneigd de persoonlijke video te bekijken of over te gaan tot actie. Bovendien is de boodschap hierdoor voor iedereen relevant. Hierdoor zal een gepersonaliseerde video campagne meer effect te weeg brengen dan een doorsnee video dat gericht is aan de massa.

Bekijk voorbeelden

Wat kun je personaliseren?

Je kunt het zo gek niet verzinnen of de video is te personaliseren. Het begint simpel bij: 'Hallo Jan, hoe gaat het?'. Tot en met: 'U heeft vorige drie maanden gemiddeld 12 euro buiten jouw bundel gebeld. Wordt het niet tijd voor een abonnement dat beter bij jou aansluit?'. Of, wat dacht je van een video laten maken op basis van het huidige weer op de locatie waar de kijker zich bevindt? Alles kan zowel tekstueel als met audiovisuele elementen worden verwerkt in de video. Zo is geen enkele video hetzelfde en creëer je een unieke beleving op maat voor de kijker met deze persoonlijke videoboodschap.

Bekijk mogelijkheden

Hoe werkt gepersonaliseerde video?

Afhankelijk van het project zijn er verschillende methoden bruikbaar. Door een koppeling te maken met een databank kan gewenste informatie uitgelezen en gepresenteerd worden binnen elk gewenst format. Daarnaast is het mogelijk om unieke links te genereren waar de input in is verwerkt. Uiteraard kunnen persoonsgevens volledig worden geanonimiseerd in een gepersonaliseerde video. Veiligheid en integriteit staan hierbij altijd bovenaan.

Voordelen van Gepersonaliseerde video:

  • Persoonlijke beleving en gemak
  • 90% klikt op een persoonlijke boodschap
  • Alleen relevante informatie
  • Onderscheiden van concurrentie

Gebruik Gepersonaliseerde video voor:

  • Klanten en support
  • Communiceren van klantspecifieke informatie
  • Opbouwen van klantrelatie

Case: 4 Mijl van Groningen

In samenwerking met FreshTV Videomarketing verzorgden wij de technische realisatie van de gepersonaliseerde video voor het jaarlijkse en grootste hardloopevenement van het Noorden. Om de ruim 23.000 deelnemers in goede banen te leiden is er een gepersonaliseerde video gemaakt die de looproute en de locatie van onder meer de kleedkamers overzichtelijk uitlegd. Door je eigen startnummer in te voeren kan de deelnemer zien waar hij of zij moet zijn. Zo hoefde er maar een enkele video verspreid te worden onder de uiterste brede doelgroep van deelnemers variërend van recreanten tot professionele wedstrijdlopers.

Case 4 mijl Groningen

Start vandaag jouw gratis account

Registreren