Gepersonaliseerde video

Een gepersonaliseerde video is een video dat op maat voor de kijker wordt gegenereerd. Dit gebeurt tijdens het kijken en geheel automatisch. Door personalisaties toe te passen voelt de ontvanger zich persoonlijk aangesproken en is hij of zij eerder geneigd langer te bekijken of over te gaan tot actie. Een gepersonaliseerde video campagne brengt daarom meer effect te weeg brengen dan een doorsnee video dat gericht is aan de massa.

Voordelen van gepersonaliseerde video

 • Een unieke beleving voor elke individuele kijker
 • Gemiddeld 85% vaker bekeken
 • Afgestemd op de behoefte
 • Verhoogde betrokkenheid en relevantie
 • Altijd op een persoonlijke manier communiceren

Meest gebruikte oplossing bij:

 • Klantenservice
 • Loyaliteitscampagnes
 • Marketingcampagnes
 • Uitnodigingen voor events
 • Persoonlijke offertes

Eenvoudig en snel zelf doen!

Stap 1 Content uploaden
Stap 2 Kies type personalisatie
Stap 3 Data importeren
Stap 4 Publiceren en distribueren
Bekijk hoe het werkt

Voorbeeld: PostNL

Gepersonaliseerde animaties over de dienstverlening van PostNL voor bestaande B2B klanten.

"We hebben met Metafoor Media gepersonaliseerde animatiefilmpjes gemaakt over onze dienstverlening. Ivory Studio heeft de filmpjes op een prettige en deskundige wijze veilig voor onze klanten online toegankelijk gemaakt."

Rene Worp van PostNL Rene Worp

Wat kun je personaliseren?

Er zijn verschillende types gepersonaliseerde video. Onderstaande soorten worden door ons ondersteund.

Persoonlijke tekst

Persoonlijke teksten

Spreek kijkers persoonlijk aan met gepersonaliseerde teksten in de video. Denk hierbij aan het tonen van de naam van de kijker maar ook het tonen van bijvoorbeeld pensioenbedragen behoort tot de mogelijkheden.

Persoonlijke afbeeldingen

Persoonlijke afbeeldingen

Toon afbeeldingen die zijn afgestemd op de kijker. Laat afbeeldingen zien van eerder aangekochte producten of een foto van een accountmanager die de klant reeds heeft ontmoet.

Persoonlijke audio

Persoonlijke audio

Gebruik audiofragmenten om de gepersonaliseerde beleving helemaal compleet te maken. Zo kun je verzekeringspremies volledig uit laten spreken of de naam van het bedrijf laten horen.

Scene segmentatie

Scène segmentatie

Meerdere segmenten bedienen met een video? Serveer dan volledig automatisch de juiste video's aan de juiste doelgroep. Dit doe je bijvoorbeeld op basis van leeftijd, locatie of klanttype. Zo krijgt iedere individuele kijker alleen te zien wat voor hem of haar relevant is.

De unieke methode van Ivory Studio

Flexibel inzetbaar en heel betaalbaar.

Realtime

Gepersonaliseerde video’s bij Ivory Studio worden in realtime samengesteld op basis van data. Je kunt hierbij denken aan een klantenbestand of een ander vorm van doelgroepspecifieke informatie. Door deze data te importeren en te koppelen aan een video kan deze gepersonaliseerde elementen inladen en presenteren. Zo wordt iedere video volledig afgestemd op de behoefte van een inviduele kijker of segment.

Ontdek ivory database

Schaalbaar

Dankzij de dynamische manier van werken maakt het bij Ivory Studio niet uit of er 100 of 100.000 gepersonaliseerde video’s moeten worden gegenereerd. Opschalen is dus geen probleem. Bovendien kunt hierdoor tegen scherpe tarieven gepersonaliseerde video’s maken. Onze oplossing voor gepersonaliseerde video zit namelijk standaard inbegrepen bij elk type abonnement!

Bekijk tarieven

Combineren met interactieve video

Wist je dat gepersonaliseerde video ook uitstekend te combineren is met interactieve video? Hiermee vergroot je de activatiekracht van de video en draag je direct bij aan een verhoogde conversie. Ivory Studio faciliteert beide oplossingen binnen hetzelfde platform, dus geen extra kosten of verrassingen.

Interactieve video

Hoe maak je een gepersonaliseerde video?

Maak je eigen video gepersonaliseerd in slechts 4 stappen.

Stap 1

Content uploaden

Je begint met het uploaden van de video(s) en eventuele andere multimedia. Deze content vormt de basis van je gepersonaliseerde video. De volgende mediabestanden kun je gebruiken:

 • Videobestanden
 • Audiobestanden
 • Afbeeldingsbestanden
Stap 2

Kies type personalisatie

Zodra de content is ingeladen kunnen de gewenste personalisaties worden toegevoegd. Je kunt kiezen uit de volgende type personalisaties:

 • Persoonlijke teksten
 • Persoonlijke afbeeldingen
 • Persoonlijke audio (maatwerk)
 • Scène segmentatie
Stap 3

Data importeren

Wanneer de personalisaties zijn geconfigureerd, kun je deze koppelen aan de gewenste data. Dit doe je door de data te importeren in de database. De gegevens kunnen handmatig worden toegevoegd, maar ook automatisch worden ingeladen via .CSV upload.

Stap 4

Publiceren en distribueren

Na publicatie kan de gepersonaliseerde video via een insluitcode op een website, landingspagina, portal of app worden geplaatst. Gepersonaliseerde video’s worden vaak verspreid via e-mail. Iedere geadresseerde krijgt een unieke persoonlijke link, waardoor de player altijd de juiste persoonlijke elementen serveert.

Maak je eigen gepersonaliseerde video

Bekijk de how-to