Ronald Tilma

De perfecte collega vinden doe je zo

Ondertussen is interactieve video uitgegroeid tot meer dan alleen een tof eindproduct. Het is geïntegreerd in marketingstrategieën en communicatieplannen. In deze serie van vier krijg je te zien hoe je interactieve video kan gebruiken in verschillende toepassingsgebieden. Vandaag trappen we af met recruitment & selection!

Waarom interactief?

Stel, je bent op zoek naar collega’s. Je hebt een mooie website waarop alles netjes gepresenteerd staat over de vacature, wat vaak goed werkt. Daarentegen krijgen de sollicitant en jouw bedrijf weinig te weten over elkaar in deze procedure. Dit is waar interactieve video te hulp kan schieten.

Een interactieve video kan een duidelijk beeld geven van waar het bedrijf voor staat, welke bedrijfscultuur er heerst, hoe de functie er uit ziet, wie je collega’s zijn, enz. Zo weet de kijker makkelijker of de vacature voor diegene geschikt zou zijn. Ook kom je als bedrijf zijnde erachter of een sollicitant geschikt is voor jouw bedrijf. Dit kan door de kijker keuzes te laten maken die later terugkomen in het werkveld. Als het ware biedt je de doelgroep een uniek kijkje achter de schermen.

Daarnaast is het zaak om je doelgroep te activeren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een social media campagne. Wanneer de doelgroep zich op de landingspagina bevindt, moet je deze hier ook zien te activeren. Zo kun je actuele vacatures uitlichten en een call to action implementeren in de interactieve video. Neem voorbeeld aan een “werken bij” website. Hier gebeurt alles van begin tot eind op hetzelfde platform. Hier kan een interactieve video de conversie aanzienlijk verhogen en heb je binnen no-time een nieuwe collega!

Lansigt deed het zo

Onder het mom van recruiten heeft Lansigt een interactieve kijk achter de schermen aangeboden. In de interactieve video kun je ervaren wie er werken en hoe de bedrijfsvoering eraan toe gaat bij Lansigt. Dit resulteerde in enthousiaste reactie en meer sollicitaties. Collega’s vertellen over het bedrijf en het werk dat ze doen.

Lees deel 2 van deze serie!

In het volgende deel zal ik mij buigen over hoe je interactieve video toe kan passen binnen Brand & Sales Activation. Stay tuned…