Ronald Tilma

De beste service door interactieve video

Ondertussen is interactieve video uitgegroeid tot meer dan alleen een tof eindproduct. Het is geïntegreerd in marketingstrategieën en communicatieplannen. In deze serie van vier krijg je te zien hoe je interactieve video kan gebruiken in verschillende toepassingsgebieden. In dit deel behandelen we service & support.

Waarom interactief?

Als bedrijf is het zaak om klanten zo goed mogelijk te begeleiden, dus ook om te hulp te schieten wanneer het nodig is. Vragen die klanten hebben zijn soms oppervlakkig, maar kunnen ook een persoonlijke aanpak eisen. Interactieve video kan jou helpen om jouw doelgroep op een effectieve manier te helpen.

Vaak zie je op websites een FAQ pagina, die te hulp schiet om snel iets te weten te komen. Alhoewel snel helpen het doel is, ben je zo een paar minuten aan het zoeken naar het antwoord op jouw specifieke vraag. Aan de andere kant komt het voor dat men een product koopt, en daarna online wil uitvinden wat mogelijkheden zijn. Interactieve video kan in beide gevallen relevante informatie op één platform bereikbaar maken wanneer hier vraag naar is.

Op andere manieren kan interactieve video ook zeer relevant uit de hoek komen. Stel, je hebt je ingeschreven voor een stadstour. Dan is het fijn om vantevoren te weten waar je naar het toilet kan, of waar jouw favoriete attractie is. Door een interactieve video te consumeren weet jij precies wat jouw te wachten staat.

FreshTV deed het zo

Voor de hardloopwedstrijd De 4 mijl van Groningen is door FreshTV een interactieve video gemaakt. Gebaseerd op het startnummer van de renner werd er een persoonlijke simulatie van het parcour gepresenteerd. Zo kon je de tactiek bepalen om te winnen, of om te bekijken bij welke EHBO-post de blaren geprikt moeten worden. Toeschouwers kwamen te weten over de bereikbaarheid en hoe ze hun favoriete hardloper konden volgen.

De interactiviteit in de video is gebaseerd op het persoonlijk aan de hand nemen van de kijker. Van het invullen van het startnummer tot het meteen kunnen downloaden van de “4 Mijl van Groningen app.” Check hier de video!

Lees voorgaande delen

Ben jij benieuwd hoe jij jouw doelgroep anders kan aanspreken met interactieve video? Bekijk de kennisbank voor de drie andere delen van deze serie!