Nieuwe features in 'Strandbal Spelletje'

Nieuwe features in 'Strandbal Spelletje'

Auteur Alexander Roossien
Alexander Roossien
16 augustus, 2018 15:06

Een software update met nieuwe functionaliteiten vraagt om een experiment. Een concreet voorbeeld om te laten zien welke nieuwe mogelijkheden er bij zijn gekomen om innovatieve video concepten te ontwikkelen. Onderstaande interactieve video is volledig gemaakt met de software van Ivory Studio - zonder maatwerk toepassingen of widgets. Je kunt een concept als deze dus volledig autonoom en naar wens zelf vormgeven voor jouw klanten of opdrachtgever!

Experiment

Hoe het werkt

Er zijn meerdere functionaliteiten gebruikt om bovenstaand experiment te realiseren. Hieronder worden de 5 meest essentiële features kort toegelicht. Iedere feature is voorzien van een link naar een 'How to' over het desbetreffende onderwerp. Zo kun je direct leren hoe je de functie zelf kunt toepassen bij je eigen projecten.1. Personaliseren via invoerveld

Het is nu mogelijk om een invoerveld toe te voegen aan je video's. Dit is een nieuw component dat gebruikt wordt om variabele data (zoals een voornaam) tijdelijk op te slaan.

> Variabelen aanmaken en bewerken via Input Field component2. Strandbal animeren

De strandbal die door het beeld heen vliegt is een los element. Het is namelijk een PNG afbeelding dat doormiddel van keyframes

> Animeren met keyframes3. Verschillende scores bijhouden

De video houdt verscheidene scores en statistieken bij. Door gebruik te maken van variabelen 'weet' de video wat de score is en hoe vaak er raak of mis wordt geklikt.

> Variabelen aanmaken en bewerken via interactions4. Scores en naam presenteren

De variabelen die de video bijhoudt worden gepresenteert via het Text Tool component. Dit geldt voor zowel de naam personalisatie als de scores. Hiervoor worden tags gebruikt.

> Tags gebruiken om variabelen te tonen via Text Tool component5. Elementen animeren op basis van interactie (nieuw)

In het experiment vliegt de strandbal uit beeld zodra je er op klikt. Hier is de nieuwe 'Move element(s)' interactie voor gebruikt. Je kunt hiermee met een druk op de knop elementen van positie laten veranderen.

> Posities veranderen met interactions