Veelgestelde vragen

We proberen geen vraag onbeantwoord te laten

Wat zijn kijkminuten?

Het verbruik bij onze reguliere abonnementen wordt uitgedrukt in kijkminuten per maand. Een kijkminuut is gelijk aan 60 seconden kijktijd. Het aantal minuten dat mensen in een maand naar jouw interactieve video’s bekijken bepaald het aantal verbruikte kijkminuten.

Hoeveel kijkminuten heb ik nodig?

De grootte van jouw kijkminuten bundel is afhankelijk van het verwachte verbruik. Het inschatten van het verwachte verbruik kan op verschillende manieren en is afhankelijk van de manier waarop de interactieve video wordt gedistribueerd.
Hieronder zie je een aantal rekenvoorbeelden:

Voorbeeld 1: Website
Interactieve video ingesloten op een website.

Video duur: 02:12
Gemiddelde kijktijd: 01:00
Paginabezoekers: 1.500 p/m
Kijkers (plays) 50%
Indicatie kijktijd: 750 kijkminuten p/m

Voorbeeld 2: E-mail
Interactieve video op een landingspagina; distributie via e-mail.

Video duur: 01:46
Gemiddelde kijktijd: 01:00
Geadresseerden: 75.000
Bezoekersaantal: 3.750 (CTR 5%)
Kijkers (plays) 80%
Indicatie kijktijd: 3.000 kijkminuten

Voorbeeld 3: E-learning
Interactieve video geïntegreerd in een e-learning platform (LMS).

Video duur: 12:00
Aantal cursisten: 400 personen
Indicatie kijktijd: 4.800 kijkminuten

Wat gebeurt er als mijn kijkminuten op zijn?

Bij Ivory Studio gaan interactieve video’s nooit zomaar op ‘zwart’. We zullen je altijd waarschuwen als je over je limiet dreigt te gaan. Je kunt er dan voor kiezen om tijdelijk te pauzeren of te upgraden naar een voordeliger abonnement. Een andere optie is om buiten je bundel te gaan. Kijkminuten buiten de bundel worden aan het einde van de maand verrekend. Het tarief buiten de bundel is € 0,05 per kijkminuut. Je kunt het actuele verbruik op elk moment monitoren via het dashboard.

Hoeveel interactieve video projecten kan ik maken?

De hoeveelheid projecten die je kunt aanmaken is bij elk abonnement onbeperkt. De beperking zit hem in het aantal projecten dat je (tegelijkertijd) kunt publiceren. Bij een abonnement met bijvoorbeeld 5 interactieve video’s kun je dus maximaal 5 projecten tegelijkertijd ‘laten draaien’. Je kunt projecten eenvoudig ‘de-publiceren’ zodat er weer een andere interactieve video live kan zonder dat je hoeft te upgraden.

Ik welk formaat kan ik het beste mijn video's uploaden?

Dit zijn de aanbevolen coderingsinstellingen voor het uploaden van video:

Container: MP4
Audiocodec: AAC-LC
Videocodec: H.264
Framerate: 30 fps
Bitrate: 8 Mbps
Resolutie: 1920 x 1080

Hoe zorgen jullie ervoor dat de video's afspelen op verschillende browsers en apparaten?

Nadat je een video upload wordt deze door onze servers getranscodeerd naar verschillende formaten. Dit doen we om een brede ondersteuning te kunnen garanderen. Wij bewaren de originele video upload zodat we deze opnieuw kunnen transcoderen indien er nieuwe standaarden worden gehanteerd.

Kan ik interactieve video's op YouTube zetten?

Nee, dat is niet mogelijk. De player van Ivory Studio is specifiek ontwikkeld om interacties in de video mogelijk te maken. Het afspeelmechanisme zorgt ervoor dat voor de video’s naadloos op elkaar aansluiten. Om een uitstekende kijkervaring te kunnen garanderen moeten de video’s worden gehost op het platform van Ivory Studio.

Op welke platformen kan ik interactieve video's plaatsen?

De player van Ivory Studio biedt ondersteuning voor de meest gebruikte webbrowsers voor desktop en mobile. Check onderstaande tabel voor de huidige ondersteuning.

Desktop webbrowser

Versie

Google Chrome:

72+

Internet Explorer:

Windows 7/8.1: versie 11.0.9600.1861

Windows 10: versie 11.0.10240.16384

Microsoft Edge:

Alle versies

Safari (OS X):

10+

Firefox:

68+

Opera:

58+

Mobile / Tablet platform

Versie

Android:

7.1+

Windows Phone:

10+

iOS:

Safari: 9 op iPhone 5s (EOL)

Safari: 10+ op iPhone 6+

Hoeveel mensen kunnen tegelijkertijd naar mijn interactieve video's kijken?

Qua gelijktijdig verbruik van de interactieve video’s geldt een fair-use policy. Dit houdt in dat jouw verbruik niet te veel mag afwijken van dat van een gemiddelde gebruiker. Voor grootgebruikers maken we een ‘custom plan’ op maat. Klanten met een custom plan kunnen onbeperkt kijkminuten streamen. Hierbij is niet de kijktijd maar het piekverbruik leidend. Er wordt een bepaalde bandbreedte toegewezen aan een account zodat iedere kijker zonder problemen de interactieve video’s kan afspelen.