Ronald Tilma

A New Age of Walls, interactieve storytelling op een ander niveau

Conflicten tussen bevolkingsgroepen zorgen voor veel interessant, maar vooral negatief nieuws. Nationalisme wordt sterker en massa’s mensen zoeken een beter leven in een ander land. Het meest besproken geval is die muur waar, volgens Trump, Mexico voor moet betalen. Alhoewel dit geval vaak in het nieuws komt zijn er vele andere gevallen van anti migratie, vaak nog erger geëscaleerd dan de Amerika/Mexico muur. The Washington Post heeft een zeer indrukwekkende documentaire serie geproduceerd over de grenzen op onze wereld, en de impact van deze grenzen.

A New Age of Walls

De documentaire is niet zomaar een documentaire. Deze driedelige serie neemt je mee naar de conflicten die zich over verschillende continenten afspelen. De manier van storytelling is uniek. Je scrollt zelf door het verhaal heen en wordt door middel van tekst, visuals, audio en video begeleidt. Het is net alsof je na vrij rondlopen in een game in een cutscene beland, en dit keer op keer. Steeds wordt je geprikkelt met interessante, persoonlijke verhalen en de daarbij algemene informatie. De diepgang in combinatie met de vorm van storytelling heeft gezorgd voor een resultaat om over naar huis te schrijven.

Persoonlijke (indrukwekkende) verhalen worden verteld in video, waarbij tekst fungeert als zeer belangrijke rode draad binnen het overkoepelende thema. Daarnaast weet je precies waar je bent door een kleine landkaart die op de juiste momenten in beeld komt. Je weet als consument precies waar je bent in het verhaal. Je kan hierdoor rustig naar een nieuw hoofdstuk, of juist even een stukje terugkijken.

The Webby Awards

De manier van storytelling, de maatschappelijke bijdrage en natuurlijk de geweldige productie hebben ervoor gezorgd dat dit project is genomineerd voor een Webby Award. In de categorie ‘Best use of interactive video’ strijdt het project tegen vier andere genomineerden. In ieder geval heeft het mijn stem gekregen! Tot 21 april 09:00 is het nog mogelijk om jouw stem te geven.

A New Age of Walls: https://www.washingtonpost.com/graphics/world/border-barriers/global-illegal-immigration-prevention/

Webby Awards 2017: https://vote.webbyawards.com/PublicVoting#/2017/film-video/performance-craft/best-use-of-interactive-video