Ronald Tilma

5 tips voor het toepassen van interactieve video

Interactieve video is een middel dat tegenwoordig meer en meer wordt ingezet. Deze ontwikkeling is natuurlijk goed om te zien, maar af en toe wordt de plank nog wel eens flink misgeslagen. Met deze vijf tips zorg je ervoor dat jij geen fouten maakt als jij interactieve video wil inzetten.

1) Past interactieve video bij jou?

Het gebruiken van interactieve video is aan te raden! Besef wel dat het jouw doel moet ondersteunen. Wanneer je een duidelijk doel hebt, zoals bijvoorbeeld conversie verhogen is het simpel na te gaan of interactieve video geschikt is om toe te passen. Een aantal segmenten waarin interactieve video bij uitstek scoort zijn:

– Brand & sales activatie
– E-learning & instructie
– Service & support
– Recruitment & selection

2) De mogelijkheden zijn eindeloos: verdrink hier niet in

Als het gaat om de uiteindelijke vorm van de video kun je het zo gek maken als jij wil. Van lipstick bestellen in een video tot leren reanimeren Het kan allemaal zo gek als jij wil. Sla alleen niet de plank mis door te verdrinken in alle mogelijkheden. Interactieve video kan zowel een ingewikkeld als een heel simpel middel zijn om jouw doel te behalen. Houdt het dus concreet en duidelijk voor jezelf.

3) Er zijn duizenden love songs geschreven, maar elke is weer anders

Letterlijk elke video is uniek. Qua opbouw, audio, footage, maar ook qua interactie. Het is niet zo dat wanneer je interactieve video toepast, je hetzelfde doet als anderen die het doen. Gebruik je eigen creativiteit en inzicht om de interactieve video op jouw manier uniek te maken.

4) Werk gestructureerd

Het productieproces van een interactieve video verloopt anders dan het productieproces van een lineaire video. Denk als een interaction designer. Waar en wanneer ga je jouw interactie met de klant implementeren? Het is aan te raden om dit goed te scripten en/of te visualiseren in een storyboard.

5) Werk met Ivory Studio

Ivory Studio is dé oplossing als het draait om interactief maken van video. Met fijne montagesoftware, een ijzersterke player en een duidelijk analytics systeem is Ivory Studio topnotch binnen het interactief maken van een video. Klik hier om je gratis te registreren.