Ronald Tilma

3 interactieve acties waar jij bij had willen zijn!

Interactiviteit komt in vele soorten en maten terug in ons leven, zo ook op straat wanneer je het niet verwacht. In deze blog worden verschillende voorbeelden van interactieve marketingacties besproken. Raak geïnspireerd! Ik wil nog wel eens verrast worden wanneer ik door de stad loop.

Dansen tot het groen wordt!

Er werd in Lissabon lekker gedanst tijdens het wachten tot het lopers stoplicht op groen sprong, en terecht! Er was een box aanwezig waar voorbijgangers in konden dansen, terwijl de footage van de dansers live werd afgespeeld op het rode stoplicht twintig meter verderop. Op deze vermakelijke manier bleven mensen op deze drukke plek tot meer dan 80% voor het rode stoplicht wachten. Door interactiviteit toe te passen krijg je dus op een verrassende manier de aandacht voor iets zeer belangrijks. Bekijk de video hier.

Push to add drama

Een paar jaar geleden was het helemaal hot om een lipdub uit te voeren op een iconische plek. Een voorganger van deze trend was de campagne “Push to add drama” van de Belgische televisiezender TNT. Degene die dit heeft bedacht is in mijn optiek geniaal. Dit was een compleet nieuwe manier van in de spotlight komen, en dit bracht een geweldig voorbeeld van interactiviteit met zich mee. Kijk en geniet hier.

Unbelievable Bus Shelter

Wachten op de bus is niet altijd vermakelijk. De tijd passeert tergend langzaam en verveling slaat snel toe. Het is voor velen een ding wat bij het reizen hoort. Het dode moment tijdens het wachten biedt de perfecte mogelijkheid om het wachten op de bus leuker te maken. Hierdoor heeft Pepsi Max besloten om dit moment om te toveren tot iets onrealistisch. Het brein achter deze campagne heeft zijn fantasie flink losgelaten op dit concept. Er vlogen UFO’s, er liepen tijgers en robots rond. Deze ludieke actie zorgde voor geweldige reacties van de omstanders, en vooral van degenen die op de bus aan het wachten waren. Hoe zou jij reageren? Kijk de video hier.

Wat een betrokkenheid, zeg!

In deze video’s is het duidelijk te zien dat interactiviteit zorgt voor betrokkenheid en dat het perfect een sfeer of boodschap over kan brengen op de doelgroep. Door situaties te creëren waarbij de consument geforceerd wordt om na te denken, of gestimuleerd wordt tot fysieke interactie gebeuren er bijzondere dingen. Degenen die in deze video’s in beeld komen zullen deze momenten niet snel vergeten…